Wat is Impuls?

Impuls 11Impuls is een ondersteuningsnetwerk waarin ondersteuningsteams, samen met de scholen regulier onderwijs een Impuls willen geven aan leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften en aan leerkrachten met ondersteuningsnoden hieromtrent.

Voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften én hun leerkrachten, kunnen scholen vanaf 1 september 2017 beroep doen op expertise en know how in een ondersteuningsnetwerk naar keuze, om zo samen op zoek te gaan naar de best passende ondersteuning.

GO! Scholengroep 5 en GO! Scholengroep Rivierenland bundelen hun krachten en expertise in een ondersteuningsnetwerk tussen gewone en buitengewone scholen: ondersteuningsnetwerk Impuls.

Impuls is een ondersteuningsnetwerk dat van bij de start de ambitie heeft om netoverschrijdende samenwerkingen aan te gaan en te versterken. Deze samenwerking geldt voor alle scholen in de regio van onze werkingsgebieden, in het bijzonder deze van het gesubsidieerd officieel onderwijs,  in de regio van onze werkingsgebieden.

Werkingsgebied Scholengroep 5

Sint Katelijne Waver, Mechelen, Kapelle-op-den-Bos, Zemst, Boortmeerbeek, Haacht, Rotselaar, Tremelo, Keerbergen, Putte, Heist op den Berg.

Werkingsgebied Scholengroep Rivierenland

Aartselaar, Hemiksem, Schelle, Niel, Boom, Rumst, Willebroek, Sint Amands, Bornem.

Als school aansluiten bij Impuls?

Indien je school in het werkingsgebied valt van Impuls, willen en kunnen we je school ook begeleiden. Elke school regulier onderwijs moet zich immers aansluiten bij een ondersteuningsnetwerk naar keuze en dit voor 30 juni 2017. Of wil je enkel begeleiding voor type 2, type 4, type 6 of type 7 auditief?